MEDIA

Verslag Dorpsklanken 24 januari 2024 Nieuwjaarsconcert in de Dorpskerk in Eelde

Zondag 21 januari speelde het Amadeus Kamerorkest uit Eelde met veel plezier haar Nieuwjaarsconcert in een volle Dorpskerk. Er werd een heel gevarieerd programma uitgevoerd onder de enthousiaste leiding van dirigent Miriam de Groot. Voor de pauze werden onder andere werken gespeeld van Beethoven, delen van Eine Kleine Nachtmuziek van Mozart, de Bloemenwals van Tschaikovsky en Pomp and Circumstance van Edward Elgar. Na de pauze kwamen echt enkele Nieuwjaarsklassiekers aan bod en vervolgde het orkest met de Thunder and Lightning Polka van Straus, de Slavische Dans nr 8 van Dvorak en aan het eind de Radetzky mars van Straus, die als toegift nogmaals werd gespeeld.
Het publiek was enthousiast en waardeerde het optreden met een groot applaus.
Het orkest bestaat volgende maand 18 jaar en staat open voor nieuwe leden, jong en oud. Met name de vioolsectie kan aanvulling gebruiken. Er wordt wekelijks gerepeteerd in de Notenkraker in Eelde. 

Verslag Dorpsklanken 25 januari 2023 Nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis in Eelde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik door naar het verslag in Dorpsklanken 12 oktober 2016 gezamenlijk concert ADO, Charmantykoor en Amadeus Kamerorkest in de Dorpskerk in Eelde.

Op 3 november 2017 speelden we twee concerten voor de bovenbouw basisschoolleerlingen Eelde-Paterswolde. Verteller Kaj van der Plas deed het verhaal van Peer Gynt waarbij het orkest de muziek verzorgde. Dorpsklanken deed daarvan uitvoerig verslag.