HET ORKEST


Kom erbij!
Samen muziek maken ….iets voor jou?
Kom dan meespelen tijdens een openbare repetitie. Wij verwelkomen graag mensen die viool, fagot of hobo spelen.
Neem contact met ons op als je de sfeer wilt proeven; dan zetten wij een stoel en jouw muziekpartij voor je klaar. De eerste drie repetities kun je vrijblijvend meespelen en ervaren of ons orkest bij jou past. Bel 06 46614770 of mail amadeuseelde@gmail.com.

Over het orkest
Amadeus Kamerorkest is op 7 februari 2006 opgericht op initiatief van twee inwoners van Eelde-Paterswolde – Gerie en Gerard Oostrom – die eind 2005 via een oproep in Dorpsklanken belangstellenden uitnodigden om samen een orkest te vormen. Dat sloeg aan, er werd gestart met ongeveer 15 enthousiaste mensen.

Vanaf september 2006 tot mei 2010 functioneerde het orkest onder de vleugels van het ICO te Assen waardoor het mogelijk was Peter Kleefman als dirigent te contracteren.
Op 25 mei 2010 werd Amadeus een zelfstandige vereniging. Momenteel telt ons orkest 17 leden die afkomstig zijn uit Eelde-Paterswolde en omliggende gemeenten. De muzikale leiding is in handen van Miriam de Groot.
Onze muzikanten spelen viool, cello, saxofoon, (bas)klarinet, blokfluit en dwarsfluit.
Op 30 januari 2016 vierden we het 10-jarig jubileum met een bijzonder concert in de Dorpskerk in Eelde. 
De muzikanten en dirigent waren daarbij gehuld in ouderwetse kostuums en pruiken.

Ons repertoire
Amadeus heeft een gevarieerd repertoire van licht klassieke muziek uit diverse tijdsperioden. We spelen uiteraard diverse werken van Wolfgang Amadeus Mozart, maar ook enkele werken van Beethoven, Schubert, Edward Elgar en anderen.