HET ORKEST

muzikanten gezocht
Gezocht
We hebben momenteel
behoefte aan strijkers (alt-/violisten), een hoboïst, een fagottist en een pianist.
Ieder aspirant lid mag bij ons drie keer mee repeteren en kan dan besluiten of hij of zij lid wil worden.

Amadeus Kamerorkest is op 7 februari 2006 opgericht op initiatief van twee inwoners van Eelde-Paterswolde – Gerie en Gerard Oostrom – die eind 2005 via een oproep in Dorpsklanken belangstellenden uitnodigden om samen een orkest te vormen. Dat sloeg aan, er werd gestart met ongeveer 15 enthousiaste mensen.
Vanaf september 2006 tot mei 2010 functioneerde het orkest onder de vleugels van het ICO te Assen waardoor het mogelijk was Peter Kleefman als dirigent te contracteren.
Op 25 mei 2010 werd Amadeus een zelfstandige vereniging. Inmiddels is het orkest uitgegroeid tot 24 leden die afkomstig zijn uit Eelde-Paterswolde en omliggende gemeenten. De muzikale leiding is in handen van Jelte Duister.
Onze muzikanten spelen viool, cello, contrabas, saxofoon, (bas)klarinet, blokfluit, hobo, dwarsfluit en pauken onder begeleiding van een piano.
Op 30 januari 2016 vierden we het 10-jarig jubileum met een bijzonder concert in de Dorpskerk in Eelde. Van dat jubileumconcert treft u op onze website nog enkele foto’s aan waarbij we kleding dragen uit vroeger tijden gehuurd bij de voormalige operettevereniging ADO uit Eelde.

Ons repertoire
Amadeus heeft een gevarieerd repertoire van licht klassieke muziek uit diverse tijdsperioden. We spelen uiteraard diverse werken van Wolfgang Amadeus Mozart, maar ook enkele werken van Beethoven, Schubert, Karl Ditter von Dittersdorf en anderen.

23 februari 2020 Heymanscentrum Groningen