DIRIGENT

Sinds oktober 2022 dirigeert Miriam de Groot met veel plezier ons orkest.

Ik ben Miriam de Groot (1994), opgegroeid in Leeuwarden en ben daar ook mijn muzikale reis gestart. Vanaf mijn derde wist ik al dat ik fluit wilde gaan spelen en mocht dit ook eindelijk toen ik zeven werd.

Na lessen op de muziekschool, een talentenstroming, de jong talentenklas op het conservatorium, begon ik met de bachelor klassiek fluit aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.
Vanaf mijn tiende kreeg ik al te maken met het Frysk Jeugd Orkest en leerde hier goed samenspelen, samenwerken, geduld opbrengen en werd ik een betere fluitist. Thuis werkte dit ook door in het samenspelen met mijn twee zussen die cello en hobo spelen.

Samen musiceren is het leukste om te doen. Samen studeren, samen stukken uitzoeken, samen doorzetten om dat ene moeilijke stuk toch voor elkaar te krijgen. Misschien kun je je dan voorstellen hoe het voelt als je dit kunt faciliteren! Ik mag leiding nemen over dit prachtige orkest, met stuk voor stuk leuke mensen, zodat ze samen steeds weer beter worden en de muziek steeds weer mooier wordt.
Alle ervaring die ik meeneem uit mijn dagelijkse praktijk kan ik bij Amadeus Kamerorkest weer kwijt.

Naast het dirigeren van Amadeus Kamerorkest speel ik zelf concerten. Ik tour met enige regelmaat met het Noordpoolorkest wanneer het een klassiek programma heeft en ik geef dwarsfluitlessen in Haren bij de muziekschool en in Leeuwarden bij het Pasveerkorps.

Miriam de Groot
www.miriamdegroot.nl